بررسی کامل فناوری VMware vSphere – بخش اول

فناوری VMware vSphere

تکنولوژی مجازی‌سازی، تحول بزرگی در شبکه‌های کامپیوتری ایجاد کرده است چراکه در گذشته شرکت‌ها و سازمان‌ها مجبور بودند منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری زیادی را برای شبکه کامپیوتری خود تهیه کنند از این‌رو ناچار به پرداخت هزینه زیادی می‌شدند. اما اکنون با وجود استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی دیگر نیازی به هزینه و منابع مصرفی بسیار زیاد نیست. بنابراین شبکه‌های کامپیوتری برخلاف گذشته، خرج زیادی روی دست شرکت‌‌ها نمی‌گذارند. در ادامه شما را بیشتر با مجازی‌سازی، سرویس‌ها و نرم‌افزارهای پیاده‌سازی آن آشنا می‌کنیم.

مجازی‌سازی چیست؟

قبل از مطرح شدن تکنولوژی مجازی‌سازی مدیران شبکه مجبور بودند برای تفکیک چندین نرم‌افزار از یکدیگر یا پیاده‌سازی یک سیستم‌عامل جدید در شبکه کامپیوتری، یک سرور جدید برای شبکه تهیه کنند که بسیار هزینه‌بر بود. حتی مجبور بودند هر یک از سیستم‌های کلاینت را با میزان RAM و CPU مشخصی خریداری کنند که همین مسئله مشکلات متعددی را ایجاد می‌کرد به گونه‌ای که طریقه افزایش یا کاهش RAM و CPU هر یک از سیستم‌های کلاینت کار بسیار دشوار و هزینه‌بری بود. اما از زمانی که مجازی‌سازی شبکه‌های کامپیوتری مطرح شد مدیران شبکه از تمامی این دغدغه‌ها و مشکلات هزینه‌بر و زمان‌بر رها شدند. علاوه‌بر این امکان مدیریت راحت‌تر و آسان‌تر شبکه نیز برای مدیران شبکه فراهم شد.

درواقع مجازی‌سازی شبکه موجب شد تا مدیران شبکه بتوانند از منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سرور استفاده بهینه ببرند به گونه‌ای که امکان پارتیشن‌بندی حافظه یک سرور واقعی به چندین سرور مجازی برای مدیران شبکه فراهم شد از این‌رو شرکت‌ها یا سازمان‌هایی که دارای شبکه‌های کامپیوتری بزرگی هستند، دیگر مجبور نیستند برای پیاده‌سازی یک سیستم‌عامل جدید یا تفکیک منابع نرم‌افزاری از یکدیگر یک سرور جدید خریداری کنند چراکه با پیاده‌سازی مجازی‌سازی در شبکه می‌توان حافظه یک سرور واقعی را به چندین سرور مجازی تقسیم کرد و بر روی هر یک از سرورهای مجازی یک سیستم‌عامل و منابع نرم‌افزاری مجزایی را پیاده‌سازی کرد. از طرفی می‌توان حجم قابل توجهی از CPU و RAM سرور واقعی را به سیستم‌های کلاینت و سرورهای مجازی اختصاص داد تا برای افزایش میزان آن‌ها نیازی به تعویض فیزیکی نباشد و به راحتی بتوان میزان RAM و CPU هر سیستم کلاینت را متناسب با نیاز کاربری که در حال استفاده از آن سیستم است تنظیم کرد.

یکی از مطرح‌ترین و معروف‌ترین شرکت‌هایی که در زمینه طراحی و تولید نرم‌افزارها و سرویس‌های مجازی‌سازی شبکه فعالیت دارد، شرکت VMware است البته شرکت‌های دیگری نیز در این زمینه فعالیت دارند که شامل: شرکت‌های Citrix و مایکروسافت هستند. اما از آن‌جایی که نرم‌افزارها و سرویس‌های شرکت VMware فوق‌العاده کاربرپسند هستند امروزه توسط شرکت‌ها و سازمان‌های زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. کمپانی VMware تاکنون توانسته است با ارائه سرویس‌ها و نرم‌افزارهای مختلف در زمینه مجازی‌سازی شبکه و مدیریت هر چه بهتر شبکه‌های کامپیوتری کمک شایانی به تمامی شرکت‎‌‌ها و سازمان‌ها بکند. یکی از کامل‌ترین فناوری‌هایی که تاکنون توسط کمپانی VMware برای مجازی‌سازی شبکه ارائه شده است، فناوری VMware vSphere است. درواقع این فناوری پک کاملی از تمامی نرم‌افزارهایی است که هر یک با داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی، مجازی‌سازی شبکه را در سطح بالایی قرار می‌دهند. در ادامه به تمامی سرویس‌ها و نرم‌افزارهایی که توسط تکنولوژی VMware vSphere ارائه می‌شود، اشاره خواهیم کرد.

 

تکنولوژی VMware vSphere چه سرویس‌هایی را ارائه می‌دهد؟

  • سرویس VMware ESXi

همانطور که اشاره کردیم مجازی‌سازی شبکه این امکان را برای مدیران شبکه فراهم می‌کند که حافظه یک سرور واقعی را به چندین سرور مجازی تقسیم‌بندی کنند و بر روی هر یک از سرورهای مجازی یک سیستم‌عامل مجزا و منابع نرم‌افزاری متعددی را نصب کنند. سرور فیزیکی نیز برای ارائه هر یک از سیستم‌عامل‌هایی که بر روی سرورهای مجازی نصب شده‌اند، به سیستم‌های کلاینت موجود در شبکه باید با آن سیستم‌عامل‌ها ارتباط برقرار کند از این‌رو از سرویس VMware ESXi استفاده می‌کند.
درواقع کاربرد اصلی سرویس VMware ESXi که توسط فناوری VMware vSphere ارائه می‌شود، برقراری ارتباط بین سرور فیزیکی با سیستم‌عامل‌هایی است که بر روی سرورهای مجازی پیاده‌سازی شده‌اند.
  • سرویس VMware vCenter Server

یکی دیگر از سرویس‌های پرکاربردی که توسط فناوری VMware vSphere ارائه می‌شود، سرویس VMware vCenter Server است. این سرویس امکان مدیریت متمرکز بر روی هاست‌ها و ماشین‌های مجازی را برای مدیران شبکه فراهم می‌کند از این‌رو مدیران شبکه می‌توانند امنیت زیرساخت مجازی شبکه را از یک نقطه مرکزی مدیریت کنند. درضمن لازم است بدانید که این سرویس پس از مدیریت تمامی داده‌های موجود در هاست‌ها و ماشین‌های مجازی آن‌ها را بر روی Database Backend ذخیره می‌کند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *