بررسی پراستفاده‌ترین نرم‌افزار مجازی‌سازی؛ VMWARE

بررسی نرم‌افزار VMWARE

مجازی‌سازی، امکان پارتیشن‌بندی یک سرور واقعی به چندین سرور مجازی را فراهم می‌کند از این‌رو تمامی منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سرور واقعی بین سرورهای مجازی به اشتراک گذاشته می‌شوند. درنتیجه میزان منابع مصرفی و هزینه‌ها در شبکه به صورت چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند و علاوه‌بر این راندمان کاری نیز افزایش پیدا می‌کند. برای پیاده‌سازی تکنولوژی مجازی‌سازی در شبکه نرم‌افزارهای متعددی وجود دارد که یکی از معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین آن‌ها نرم‌افزار VMWARE است. ادامه این مطلب را از دست ندهید تا به صورت تخصصی با این نرم‌افزار، مزایا و امکاناتی که در اختیار مدیران شبکه قرار می‌دهد آشنا شوید.

نرم‌افزار VMWARE چیست و چه مزایایی دارد؟

می‌توان گفت که VMWARE یک نرم‌افزار بی‌نظیر در زمینه پیاده‌سازی مجازی‌سازی در شبکه های کامپیوتری برای جلوگیری از هزینه‌های بسیار بالا و نیاز به منابع مصرفی متعدد است چراکه این نرم‌افزار قدرتمند به مدیران و کاربران شبکه این امکان را می‌دهد که پیچیده‌ترین نرم‌افزارها را بر روی سیستم‌عامل‌های مختلف، تنها بر روی یک کامپیوتر رومیزی اجرا کنند. البته این تنها کاربردی که نرم‌افزار VMWARE دارد نیست چراکه با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان کنترل‌پنل‌ها، سیستم‌عامل‌ها و همچنین ماشین‌های مجازی مختلفی را بر روی سروری که امکان پیاده‌سازی مجازی‌سازی بر روی آن وجود دارد، اجرا کرد. از این‌رو است که مدیران شبکه از نرم‌افزار VMWARE  برای مجازی‌سازی استفاده می‌کنند تا در کنار توسعه بیشتر برنامه‌های کاربردی، بتوانند نرم‌افزارهای مختلف را مورد تست و بررسی قرار دهند.
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایایی که نرم‌افزار VMWARE دارد این است که هم کاربران معمولی می‌توانند از آن بر روی کامپیوتر رومیزی خود استفاده کنند و هم مدیران شبکه می‌توانند آن را بر روی سرور نصب و اجرا کنند چراکه این نرم‌افزار در دو نسخه مخصوص کامپیوتر رومیزی و سرور منتشر می‌شود.
نسخه‌ای از نرم‌افزار VMWARE  که مخصوص کامپیوترهای رومیزی است، VMWARE Workstation نام دارد. درواقع نرم‌افزارVMWARE Workstation رابطی بین سخت‌افزار و نرم‌افزار است که برای اجرا باید بر روی سیستم‌عامل نصب شود. اما نسخه دوم از نرم‌افزار VMWARE که مخصوص سرور است و امروزه اکثر مدیران شبکه از آن استفاده می‌کنند، VMWARE ESXI server نام دارد. جالب است بدانید که نرم‌افزارVMWARE ESXI server  بدون هیچ‌گونه واسط نرم‌افزاری یعنی سیستم‌عامل به صورت کاملا مستقیم بر روی سرور نصب می‌شود از این‌رو سرعت سرور به طور چشم‌گیری افزایش پیدا می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که یکی از مزایای خارق‌العاده نرم‌افزارVMWARE ESXI server، افزایش سرعت سرور است.
همانطور که متوجه شدید نرم‌افزارهای VMWARE Workstation و VMWARE ESXI server دارای یک وجه تمایز بسیار بزرگ با یکدیگر هستند به گونه‌ای که نرم‌افزارVMWARE Workstation برای اجرا بر روی کامپیوتر رومیزی به یک واسط نرم‌افزاری یعنی سیستم‌عامل نیاز دارد از این‌رو حتما باید بر روی سیستم‌عامل نصب شود اما نرم‌افزارVMWARE ESXI server برای اجرا شدن بر روی سرور به هیچ رابط نرم‌افزاری احتیاج ندارد و به صورت مستقیم بر روی سرور نصب می‌شود.

نرم‌افزار VMWARE چه امکاناتی دارد؟

 

بررسی نرم‌افزار مجازی‌سازی VMWARE

  • قابلیت DPM یا مدیریت توزیع قدرت

نرم‌افزار VMWARE با استفاده از قابلیت مدیریت توزیع قدرت یا DPM پس از پایان ساعات کاری به ویژه هنگام شب‌ها، سرور را به صورت خودکار بر روی حالت Stand By قرار می‌دهد از این‌رو میزان مصرف انرژی به صورت چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. البته تنها مزیت قابلیت DPM، کاهش مصرف برق نیست بلکه با قرارگرفتن سرورها بر روی حالت Stand By عمر آن‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند و خیلی دیرتر دچار خرابی می‌شوند.
  • قابلیت vSphere vMotion

یکی دیگر از بهترین امکاناتی که نرم‌افزار VMWARE در اختیار مدیران و کاربران شبکه قرار می‌دهد، قابلیت vSphere vMotion است. به گونه‌ای که مدیران شبکه با استفاده از این قابلیت نرم‌افزار VMWARE می‌توانند یک ماشین مجازی را از یک حافظه ذخیره‌سازی به یک حافظه ذخیره‌سازی دیگر انتقال بدهند. جالب است بدانید که حتی وقتی ماشین مجازی در حالت روشن قرار داشته باشد یا در حال سرویس‌دهی نیز باشد، باز هم می‌توان با استفاده از قابلیت vSphere vMotion  آن را از یک حافظه ذخیره‌سازی به یک حافظه ذخیره‌سازی دیگر انتقال داد.
  •  قابلیت Cluster

قابلیت Cluster در نرم‌افزار VMWARE این امکان را برای مدیران شبکه فراهم می‌کند تا بتوانند به راحتی تمامی منابع و هاست‌ها را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند و مانع از خرابی سرور شوند. درواقع Cluster به گروهی از ماشین‌های مجازی و چندین هاست در کنار یکدیگر گفته می‌شود که چنین امکاناتی را در اختیار مدیران شبکه قرار می‌دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *