درباره نصب میکروفون دوربین مداربسته بیشتر بدانیم

نصب میکروفون دوربین مداربسته

در بخش اول این مقاله در خصوص صوت در سیستم‌های نظارتی صحبت کردیم در ادامه مقاله پیشین قصد داریم در خصوص نحوه ذخیره‌سازی صوت توسط میکروفون‌ها در دوربین های مداربسته ، مکان‌های مناسب جهت نصب میکروفون دوربین مداربسته و جهات انتقال صدا در دوربین‌های مداربسته صحبت کنیم ;
در ابتدا لازم است که مروری بر ماهیت فیزیکی صوت داشته باشیم. صدا، یک موج متراکم شده در هوا است که در اثر ارتعاش فیزیکی مولکول‌های هوا رخ می‌دهد به طور مثال یک اسپیکر این ارتعاشات را به‌وجود می‌آورد و یا تارهای صوتی در اثر این ارتعاشات به لرزه در‌آمده و پیام عصبی مناسب را به مغز منتقل می‌کنند. گوش انسان مجموعه ای از این ارتعاشات را دریافت کرده و با قرار دادن آن‌ها در کنار هم صدا را می‌شنود. نکته قابل توجه این است که پخش و انتشار صوت در فضا رفتاری مشابه با انتشار صوت در آب دارد.
فرکانس هر یک از این ارتعاشات نوع صدا را مشخص می‌نماید. صوتی که فرکانس کم دارد، صدای بمی را برای گوش انسان فراهم می‌نماید و فرکانس‌های بالا صدای زیر و نازک را تولید می‌کنند. گوش انسان توانایی شنیدن صداهای 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز را دارد (هرتز بیانگر تعداد ارتعاشات در واحد ثانیه است) انسان می‌تواند صدایی در محدوده 150 هرتز تا 5 کیلو هرتز را تولید نمایند.
ذخیره‌سازی صدا توسط میکروفون آغاز می گردد، لایه نازکی که روی میکروفون قرار دارد، به ارتعاشات فشار هوای ورودی خود واکنش نشان می‌دهد و بر اساس همان فرکانس دریافتی شروع به لرزش می‌کند. این ارتعاشات ولتاژ الکترونیکی مختلفی را تولید نموده و می‌تواند با تقویت این ولتاژ بر روی سیم انتقال یابد. در صورتی که این ولتاژ به یک اسپیکر منتقل گردد، ارتعاشات مجدداً به فضا برگردانده شده و صدا مجدداً به وجود می‌آید.
در هنگام ذخیره‌سازی، از سیگنال آنالوگ یا همان صدا چندین هزار بار نمونه‌برداری می‌گردد تا ماهیت سیگنال از آنالوگ به دیجیتال تغییر یابد. نرخ نمونه‌برداری طبق قوانین فیزیک باید دو برابر فرکانس صدایی باشد که خواهان ذخیره‌سازی آن هستیم. به طور مثال برای ذخیره صدایی که بیشینه فرکانس آن 11 کیلوهرتز است باید نرخ نمونه‌برداری ما 22 هزار بار در ثانیه باشد.
شکل زیر از سیگنال آنالوگ با نرخ بالا نمونه‌برداری شده است
در شکل زیر از سیگنال آنالوگ با نرخ پایین نمونه‌برداری شده است
یکی دیگر از پارامترهای اندازه‌گیری عمق بیت یا bit depth است، توضیح در این باره از حوصله این مقاله خارج است اما شکل‌های زیر، توضیحاتی را در این باره ارائه می‌نماید. عمق بیت وضوح و دقت هر نمونه را کنترل می‌نماید. عمق بیت بالای مرتبه هر سیگنال، سبب ذخیره‌سازی سیگنال با دقت بیشتر خواهد شد .
با ضرب عمق بیت و نرخ نمونه‌برداری، نرخ بیت به دست خواهد آمد. این عدد پهنای باند مورد نیاز برای انتقال یا ذخیره‌سازی صدای دیجیتال است که در پروژه‌ها باید مد نظر قرار گیرد. کد‌کردن داده‌ها و استفاده از اینکدینگ‌ها سبب کاهش نرخ بیت خواهد شد. الگوریتم‌های مختلف اینکدینگ در این وادی وجود دارد که از آن جمله می‌توان G.7111 را نام برد.

مکان مناسب نصب میکروفون دوربین مداربسته

در بسیاری از دوربین‌های مدار بسته شرکت Axis می‌توان میکروفون‌های جداگانه (میکروفون تعبیه نشده بر روی دوربین مداربسته) در آن مکان‌ نیز استفاده نمود و یا می‌توان میکروفون را در مکان مناسب‌تری نصب کرد با این کار به یک سیستم بهینه برای ذخیره‌سازی دسترسی خواهیم داشت.
معمولاً نصب دوربین مداربسته در گوشه‌ای از اتاق بر روی سقف صورت می‌گردند. این مکان برای میکروفون اصلاً مناسب نیست چرا که دیوار‌ها و سقف سبب انعکاس صدا شده و چندین صدا در سیستم ذخیره‌ساز ذخیره می‌گردد. در صورت امکان از نصب میکروفون در مکان‌های گسترده و بزرگ و مکان‌هایی که سطح صاف و صیقلی نظیر دیوار یا سقف دارند خودداری نمایید .
شدت صدایی که در فضا منتشر می‌شود به مرور ضعیف خواهد شد. این بدان معنا است که هنگامی که فاصله افزایش می‌یابد ، شدت صدا به طور چشم‌گیری کاهش خواهد یافت. افزایش فاصله دو برابر ، سبب کاهش چهار برابر شدت صوت خواهد شد. میکروفون را از مکان‌هایی که مولد صدا هستند دور نمایید تا سبب ذخیره نویز در سیستم شما نگردد و تا حد امکان میکروفون را به سوژه و مکانی که خواهان ذخیره‌سازی صدای آن هستید نزدیک نمایید ، این عامل سبب می‌شود که کیفیت صدای شما بسیار بهینه گردد.
انتقال صدا بر اساس همزمانی آن در ارسال و دریافت به سه بخش مختلف تقسیم می‌گردد : یک طرفه simplex ، نیمه دو طرفه Half duplex و تمام دو طرفه full duplex .
ارتباط یک طرف بیانگر آن است که فقط صدا از یک سمت به سمت دیگر جا‌به‌جا می‌شود در سیستم نظارتی معمولاً این انتقال از دوربین مداربسته به اپراتور صورت می‌پذیرد. بهترین تعریف برای این کار شنیدن صدای محیط مقابل دوربین مداربسته برای اپراتور و ذخیره‌سازی آن است و یا ذخیره‌سازی صدا در دادگاه‌ها و مراجع قانونی می‌تواند در این سناریو قرار گیرد.
در ارتباط نیمه دو طرفه می‌توان در هر دو سمت انتقال صدا را انجام داد اما فقط از یک رشته صدا در واحد زمان می‌توان استفاده کرد. این نوع ارتباط را در بی‌سیم‌های تاکی واکی به وضوح دیده‌اید که ارتباط در واحد زمان فقط به یک سمت معطوف می‌گردد. در سناریوی سیستم‌های نظارتی این نوع ارتباط هنگامی مفید خواهد بود که اپراتور بخواهد به طور مستقیم با فردی که در مقابل دوربین مداربسته قرار دارد صحبت نماید
ارتباط دو طرفه به معنای دریافت و ارسال سیگنال همزمان در واحد زمان است. این نوع ارتباط در مکالمه تلفنی وجود دارد. این سناریو سیستم‌های نظارتی را دچار مشکل خواهد کرد چرا که میکروفون و اسپیکر در نزدیکی هم قرار دارد و سبب می‌شود که دچار اختلال بسیار در شنیدن صدای محیط شویم و صدای اپراتور نیز همزمان شنیده خواهد شد.
شرکت Axis بر روی دوربین‌های مداربسته خود میکروفون تعبیه نموده است ، همچنین برای کاربرد مناسب‌تر این شرکت یک میکروفون قدرتمند و حساس را (T83) در سبد محصولات خود قرار داده تا کاربران بتوانند با سناریوهای مختلف انتقال صوت آشنا شوند. همچنین برای انتقال صدا در بستر شبکه می‌توان از Axis P8221 Network I/O audio module نیز استفاده کرد که امکان ارتباط تمام دو طرفه را فراهم می‌نماید. در دوربین‌های مداربسته Axis که روی آن سیستم صوتی تعبیه شده است، اپراتور می‌تواند با کاربر صحبت نماید و صدای وی را بشنود. این قابلیت‌ها در راهکارهای سیستم‌های امنیتی ارزش افزوده فوق‌العاده را به سیستم اضافه می‌نماید.

در صورتی که در خصوص نصب میکروفون دوربین مداربسته نیاز به هرگونه مشاوره داشتید کارشناسان ما در یکتا سرویس آماده ارائه مشاوره رایگان در این خصوص به شما می‌باشند. همچنین انجام کلیه امور نصب دوربین مداربسته و تجهیزات جانبی مانند میکروفون برای دوربین مداربسته را کارشناسان ما در یکتا سرویس به صورت حرفه‌ای برای شما انجام می‌دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *