چگونه می‌توان یک شبکه محلی بی‌سیم را پیاده‌سازی کرد؟ – بخش اول

پیاده‌سازی شبکه بی‌سیم

شبکه بی‌سیم، چندین سالی است که معضل و دغدغه کابل‌کشی در یک شبکه کامپیوتری را برای مدیران شبکه برطرف کرده و سازمان‌ها و شرکت‌ها را از صرف هزینه‌های بالا برای کابل‌کشی رها نموده است. علاوه‌بر این جلوه بدی که در دفاتر کاری به دلیل وجود کابل‌های زیاد و پیچ در پیچ ایجاد شده بود را برطرف کرده است. از همه‌ مهم‌تر یک اتصال پایدار، بدون هیچ‌گونه قطعی را برای کسب‌و‌کارها فراهم کرده است.
درواقع در کنار معضل کابل‌کشی، هزینه‌های بالای آن و جلوه نه‌چندان زیبایی که ایجاد می‌کرد، برقرار نبودن یک اتصال پایدار بزرگترین مشکل آن محسوب می‌شد. چراکه خیلی از کسب‌و‌کارها در کنار اینکه، برقرار بودن یک اتصال پایدار از اهمیت ویژه‌ای برای آن‌ها برخوردار است، درصورت قطعی اینترنت ضرر و زیان هنگفتی را متحمل می‌شوند. برای مثال اتصال به اینترنت در شرکت‌های فعال در حوزه بورس حتی یک لحظه هم نباید دچار قطعی شود چراکه کارگذارهای بورس ثانیه به ثانیه نوسانات سهام را رصد می‌کنند و درصورتی که اینترنت دچار قطعی شود، دچار ضرر و زیان جبران‌ناپذیری خواهند شد. از این‌رو است که پیاده‌سازی شبکه بی‌سیم، تا این حد اهمیت دارد. بنابراین در کنار تمامی مزیت‌هایی که یک شبکه بی‌سیم با خود به همراه دارد، مهم‌ترین مزیت آن، برقرار کردن اتصالی پایدار به اینترنت، بدون هیچ‌گونه قطعی است. اگر شما هم تمایل دارید از مزایای بی‌شماری که شبکه بی‌سیم دارد بهره‌مند شوید، ادامه این مطلب را از دست ندهید تا شما را با مراحل پیاده‌سازی شبکه بی‌سیم آشنا کنیم.

اهمیت شبکه محلی بی‌سیم با اصول امنیتی

به لطف شبکه‌های بی‌سیم، مدیران شبکه با دغدغه‌ها و مشکلاتی که در گذشته با آن‌ها روبه‌رو بوده‌اند، دیگر دست و پنجه نرم نمی‌کنند. اما عواملی دیگر وجود دارند که دغدغه جدیدی را در شبکه بی‌سیم برای مدیران شبکه، سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ ایجاد کرده‌اند که شامل پیاده‌سازی شبکه بی‌سیم ایمن است. درواقع رشد چشم‌گیر دیوایس‌های هوشمند نظیر: تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند و فناوری اینترنت اشیاء موجب شده‌اند که پیاده‌سازی شبکه بی‌سیم ایمن بیش از هر چیز دیگری برای مدیران شبکه اهمیت پیدا کند. چراکه سیل عظیم دیوایس‌هایی که در حال استفاده از شبکه بی‌سیم هستند امکان حملات امنیتی و سوء‌استفاده از اطلاعات و داده‌های موجود بر روی سرور را در صورت تعریف نشدن لایه‌های امنیتی در شبکه فراهم می‌کند. از این‌رو می‌توان گفت که برخلاف تمامی تصورها یکی از بزرگترین مسائلی که شبکه‌های بی‌سیم برای مدیران شبکه و سازمان‌ها به همراه دارند، امنیت آن‌ها است. از این‌رو امروزه مدیران شبکه، تمامی تلاش خود را می‌کنند که تمامی ضعف‌های امنیتی شبکه بی‌سیم را شناسایی کرده و آن‌ها را برطرف کنند تا بتوانند یک شبکه بی‌سیم ایمن را طراحی کنند. این عامل موجب شده است که شغل، کارشناس امنیت شبکه، به یکی از پردرآمدترین و مهم‌ترین شغل‌ها تبدیل شود.

توجه داشته باشید که اگر تنها به فکر پیاده‌سازی شبکه محلی بی‌سیم، باشید و اصول امنیتی را در آن رعایت نکنید، در آینده هزینه‌ها و زیان‌های زیادی را از جانب چنین شبکه‌ای متحمل خواهید شد چراکه یک شبکه محلی بی‌سیم بدون اصول امنیتی دائما در معرض سوء‌استفاده و سرقت اطلاعات قرار می‌گیرد. در ادامه شما را با راهکارهای پیاده‌سازی شبکه بی‌سیم با امنیت بالا آشنا خواهیم کرد.

مراحل پیاده‌سازی شبکه محلی بی‌سیم

1.     ارزیابی دقیق نیازهای شبکه بی‌سیم

اولین و مهم‌ترین گام در زمینه پیاده‌سازی شبکه محلی بی‌سیم، ارزیابی دقیق تمامی نیازها و الزامات شبکه محلی بی‌سیم است. برای مثال اگر قرار است برای یک مجتمع، شبکه WLAN را پیاده‌سازی کنید ابتدا تمامی نیازها و الزامات آن مجتمع برای داشتن یک شبکه WLAN را مورد بررسی قرار دهید. برای مثال از خودتان بپرسید که برای راه‌اندازی شبکه بی‌سیم برای این مجتمع به چه میزان منابع نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نیاز دارم؟ یا اینکه چه تمهیدات امنیتی را باید برای این شبکه بی‌سیم در نظر بگیرم؟ پس از اینکه موفق شدید تمامی نیازها و الزامات شبکه بی‌سیمی که قصد راه‌اندازی آن را دارید دقیق و به صورت جزئی تعیین کنید، ادامه مراحل را دنبال کنید.

2.     بررسی عوامل فیزیکی محل موردنظر برای اجرای شبکه بی‌سیم

تمامی متخصصین شبکه‌های کامپیوتری و مدیران شبکه می‌دانند که عوامل فیزیکی در محیطی که قرار است یک شبکه بی‌سیم در آن طراحی شود نظیر: دیوارهای بتنی، میزان ارتفاع سقف، سیستم اطفاء حریق و لوله‌هایی که در سقف و دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرند بر روی فرکانس رادیویی تاثیرگذار هستند. بنابراین اگر قرار است یک شبکه بی‌سیم را در محیط یک آپارتمان یا خانه کوچک راه‌اندازی کنید با مشکل خاصی روبه‌رو نخواهید شد اما اگر قرار باشد یک شبکه بی‌سیم را در یک مجتمع بزرگ پیاده‌سازی کنید، باید تمامی بخش‌های آن مجتمع را مورد بررسی قرار دهید و به تمامی موارد مذکور توجه کنید. درصورتی که با ارتفاع زیاد سقف، دیوارهای بتنی و سیستم‌ها و لوله‌های مختلف به کار برده شده در دیوارها و سقف مجتمع موردنظر روبه‌رو شدید، آزمایش‌هایی را در زمینه تست سیگنال فرکانس رادیویی انجام دهید تا بتوانید میزان افت سیگنال پس از عبور از دیوارها و سقف‌هایی که سیستم‌ها و لوله‌های مختلف در آن‌ها به کار برده شده‌اند را تخمین بزنید و بر اساس تمامی این جزئیات به طراحی شبکه بی‌سیم در آن محل بپردازید.

توجه داشته باشید که تمامی این عوامل و جزئیات در برقراری یک ارتباط پایدار به اینترنت در یک شبکه بی‌سیم فوق‌العاده تاثیرگذار است از این‌رو اگر شما به این عوامل بی‌توجهی نشان دهید ممکن است پس از پیاده‌سازی شبکه بی‌سیم، متوجه قطعی دائم اینترنت در آن محل شوید.


بخش دوم این مقاله را از دست ندهید. “چگونه می‌توان یک شبکه محلی بی‌سیم را پیاده‌سازی کرد – بخش دوم ” 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *