تفاوت دوربین های مداربسته HDCVI و آنالوگ

تکنولوژی HDCVI در دوربین های مداربسته

در این مقاله قصد داریم در خصوص تکنولوژی HDCVI که از جانب شرکت داهوا معرفی شد و با دوربین های مدار بسته این برند روانه بازار شد، توضیح دهیم. با روی کار آمدن دوربین های تحت شبکه (IP) ، سیستم‌های نظارتی قدیمی‌تر که در بستر آنالوگ فعالیت می‌کردند، در معرض خروج از گردانه رقابت قرار گرفتند.
دوربین های مداربسته آنالوگ به جهت آنکه کیفیت تصویر قابل قبولی نسبت به دوربین های تحت شبکه فراهم نمی‌کردند در معرض منسوخ شدن قرار دارند. اما از طرفی راه اندازی سیستم نظارتی تحت شبکه و جایگزینی آن‌ها به جای دوربین های آنالوگ، نیازمند تغییرات اساسی در کابل کشی‌ها و زیرساخت‌ها می‌باشد.
پس اگر دوربین های مداربسته شما هم از نوع دوربین های آنالوگ می باشد و صرفا به جهت کیفیت پایین تصاویر قصد تغییر و جایگزینی آن ها با دوربین های تحت شبکه را دارید، این مقاله را از دست ندهید تا به شما بگوییم راه حل منطقی و مقرون به صرفه این مشکل چیست؟
دوربین های آنالوگ به جهت آنکه برای انتقال تصاویر از فناوری‌های PAL/NTSC بهره می‌برند، تصاویری با کیفیت پایین و محدود ارائه می کنند به‌دلیل همین کیفیت پایین تصاویر، این روزها خواهان کمتر دارند. به خصوص اگر هدف از نصب دوربین مدار بسته ، نظارت و کنترل بر فضایی حساس باشد.
از همین رو تولیدکنندگان دوربین های مدار بسته در راستای ارتقای کیفیت تصاویر دوربین های آنالوگ، تکنولوژی HDCVI را معرفی کردند. در تکنولوژی HDCVI دیگر تصاویر با استاندارد PAL/NTSC منتقل نمی‌شوند بلکه داده‌ها به صورت کدگذاری شده ارسال می‌شوند. کدگذاری سیگنال‌ها موجب کاهش پهنای باند مصرفی می‌شود تا جایی که داهوا در نسخه HDCVI 3.0 امکان ارسال برق، داده، تصویر و صوت را از طریق کابل کواکسیال فراهم کرد.
تکنولوژی HDCVI در دوربین های مداربسته
در ابتدا دوربین های مداربسته ای که با تکنولوژی HDCVI عرضه شدند دوربین‌هایی با رزولوشن 720P و 1080P بودند که تصاویر HD و Full HD فراهم می‌کردند. اما بعدها دوربین‌هایی با استفاده از تکنولوژی HDCVI تولید شدند که رزولوشن آن ها  5mp, 4mp, 2mp و … بود و حتی قادر به تولید تصاویری با کیفیت 4K نیز بودند.
مزیت دوربین های مداربسته  HDCVI را نسبت به دوربین های تحت شبکه می‌توان در قیمت پایین‎تر، نصب آسان‎تر و عیب‌یابی سریعتر، راه اندازی بر بستر آنالوگ و کابل کواکسیال و امکان انتقال تصاویر تا فواصل بیشتر (500 متر) دانست.
در نتیجه اگر صرفا به جهت کیفیت نامطلوب سیستم نظارتی آنالوگ خود قصد جایگزینی آن با دوربین های تحت شبکه را دارید بهتر است از دوربین های مداربسته HDCVI استفاده کنید. در این صورت دیگر متحمل هزینه‌های اضافه‌تر جهت ایجاد زیرساخت‌های لازم و کابل کشی‌های مجدد نخواهید شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *