مجازی‌سازی دسکتاپ چیست و چه مزایایی دارد؟ – بخش دوم

تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ

اگر بخاطر داشته باشید در بخش اول این مطلب به مجازی‌سازی دسکتاپ و برخی از مزایای آن اشاره کردیم. درواقع مجازی‌سازی دسکتاپ  به معنای دسترسی به اطلاعات، در هر مکان و زمانی با استفاده از هر نوع دیوایس هوشمندی است. به گونه‌ای که شما می‌توانید با استفاده از تکنولوژی دسکتاپ مجازی در هر زمان و مکانی که حضور داشتید با استفاده از هر نوع دیوایس هوشمندی نظیر: موبایل، لپ‌تاپ‌، کامپیوتر، تبلت و … به دسکتاپ مجازی خود متصل شده و از اطلاعات و داده‌های خود بر روی آن استفاده کنید. خیلی از شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ با کارمندان زیادی به صورت دورکاری در ارتباط هستند.
همانطور که در بخش اول این مطلب اشاره کردیم شرکت‌ها و سازمان‌ها از دو روش برای پیاده‌سازی دسکتاپ مجازی استفاده می‌کنند که روش اول شامل در نظر گرفتن یک سیستم به عنوان سرور و سایر سیستم‌ها به عنوان کلاینت است به گونه‌ای که میزان RAM و CPU هر یک از سیستم‌های کلاینت را متناسب با نیاز کاربران در شبکه تعیین می‌کنند اما روش دوم شامل انتخاب یک سیستم فوق‌العاده قدرتمند به عنوان سرور و سایر سیستم‌ها به عنوان کلاینت است، با این تفاوت که میزان RAM و CPU قابل توجهی از سرور به سیستم‌های کلاینت اختصاص داده می‌شود. البته امروزه اکثر شرکت‌ها از روش دوم برای پیاده‌سازی دسکتاپ مجازی در شبکه استفاده می‌کنند چراکه روش دوم موجب کاهش چشم‌گیر هزینه‌ها و منابع سخت‌افزاری در شبکه می‌شود. البته این تنها مزایای مجازی‌سازی دسکتاپ نیست. ادامه این مطلب را دنبال کنید تا شما را با سایر مزایای دسکتاپ مجازی  آشنا کنیم.

مزایای مجازی‌سازی دسکتاپ

تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ

قبل از مطرح‌ شدن تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ در شبکه‌های کامپیوتری، به دلیل نبودن مدیریت مرکزی در شبکه، درصورت بروز اختلال در یکی از سیستم‌های کلاینت یا خراب شدن آن نه‌ تنها تمامی داده‌ها و اطلاعاتی که بر روی آن قرار داشتند از بین می‌رفتند بلکه مدیر شبکه مجبور بود در صورت تعمیرناپذیری آن سیستم، یک سیستم جدید را با میزان CPU و RAM مشخصی جایگزین آن سیستم بکند از این‌رو ممکن بود میزان RAM و CPU سیستم جدید برای فعالیت‌ها و داده‌های کاربر آن، خیلی زیاد یا خیلی کم باشد بنابراین مشکلات زیادی ایجاد می‌شد و مدیریت چنین شبکه کامپیوتری واقعا سخت می‌شد.

اما اکنون به لطف تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ، مدیریت مرکزی شبکه امکان‌پذیر شده است به گونه‌ای که مدیران شبکه با استفاده از این تکنولوژی دیگر مجبور نیستند سیستمی با میزان RAM و CPU مشخص خریداری کنند تا پس از آن با مشکلات زیادی در شبکه دست و پنجه نرم کنند چراکه با استفاده از این تکنولوژی تمامی اطلاعات و داده‌های تمامی سیستم‌های کلاینت بر روی سرور ذخیره می‌شود و میزان قابل توجهی از RAM و CPU سرور به سیستم‌های کلاینت اختصاص پیدا می‌کند از این‌رو در صورت خرابی هر یک از سیستم‌های کلاینت هیچ یک از داده‌ها و اطلاعات از بین نخواهند رفت چرا که همه آن‌ها بر روی سیستم سرور ذخیره شده‌اند و از طرفی میزان افزایش یا کاهش RAM و CPU اختصاص داده شده از روی سرور به کلاینت‌ها خیلی آسان‌تر خواهد بود و دیگر نیازی به صرف هزینه‌های بالا در شبکه نیست.

از همه مهم‌تر مدیران شبکه با استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی دسکتاپ هیچ محدودیتی برای مدیریت کاربران شبکه نخواهند داشت. چراکه می‌توانند با استفاده از سرور بر روی تمامی سیستم‌های کلاینت نظارت داشته باشند و تدابیر امنیتی سطح بالایی را بر روی سرور و کلاینت‌ها اعمال کنند. یکی از این تدابیر امنیتی مرحله احراز هویت است که مدیران شبکه می‌توانند این مرحله را سخت‌تر کنند تا امنیت داده و اطلاعات موجود بر روی سرور را افزایش دهند. از این‌رو زمانی که داخل شرکت یا سازمانی که در آن کار می‌کنید حضور نداشته باشید و بخواهید با یکی از دیوایس‌های هوشمند خود مانند موبایل وارد دسکتاپ مجازی خود شوید باید اطلاعات کاربری خود را نظیر نام کاربری و رمز عبور را به طور صحیح وارد کنید تا پس از تایید این اطلاعات بتوانید به دسکتاپ مجازی خود دسترسی پیدا کنید. البته مدیران شبکه محدودیت‌هایی را در زمینه دسترسی به داده‌ها و اطلاعاتی که بر روی سرور ذخیره شده‌اند اعمال می‌کنند تا کاربران شبکه نتوانند از اطلاعات آن مجموعه و شرکت که بر روی سرور قرار دارد سوء ‌استفاده کنند.

جالب است بدانید که در حال حاضر به لطف تکنولوژی دسکتاپ مجازی، 29 درصد از نیروی کار جهانی از راه دور در شرکت‌ها و سازمان‌ها بزرگ در حال فعالیت هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *