آموزش برطرف کردن مشکلات رایج در شبکه‌های Wi-Fi – بخش اول

مشکلات رایج در شبکه‌های Wi-Fi

شبکه Wi-Fi، به دلایل متعددی شامل: راحتی ارتباط، سهولت ادغام با اجزای شبکه، مقرون‌به‌صرفه بودن و … از محبوبیت بالایی در بین کاربران برخوردار است. به گونه‌ای که امروزه کمتر جایی پیدا می‌شود که شبکه Wi-Fi نداشته باشد. اما گاهی‌اوقات مشکلاتی در شبکه Wi-Fi رخ می‌دهد که موجب می‌شود ارتباط دیوایس‌ها با اینترنت قطع شود. از این‌رو قصد داریم نحوه برطرف کردن مشکلات رایج در شبکه‌ Wi-Fi را به شما آموزش دهیم تا پس از بروز هرگونه مشکلی برای شبکه Wi-Fi به راحتی آن را برطرف کنید و خیلی سریع به اینترنت متصل شوید.

کند بودن یا دسترسی نداشتن به اینترنت در برخی از بخش‌های خانه یا شرکت

مطمئنا شما هم مشکل کند بودن سرعت اینترنت یا قطع شدن آن در برخی از بخش‌های خانه و شرکت را تجربه کرده‌اید و همیشه این سوال برای شما مطرح بوده است که چرا با وجود داشتن شبکه Wi-Fi باز هم در برخی از اتاق‌ها یا بخش‌های خانه و شرکت اینترنت ندارید یا اینکه سرعت آن تا حدی کند می‌شود که به هیچ‌وجه نمی‌توانید فایل‌هایی با حجم بسیار کم را هم دانلود کنید؟ مشکل اصلی Wi-Fi در چنین شرایطی پخش نشدن امواج رادیویی Wi-Fi است. به زبان ساده، زمانی که روتر در نقطه مرکزی خانه یا شرکت قرار می‌گیرد می‌تواند امواج Wi-Fi را به تمامی جهات پخش کند تا در همه بخش‌ها یا اتاق‌های خانه یا شرکت اینترنت پر سرعت وجود داشته باشد.
بنابراین اگر شما در خانه یا محل کار خود از چنین مشکلی برخوردار هستید باید روتر را به نقطه مرکزی خانه یا شرکت خود انتقال دهید تا همه بخش‌ها و اتاق‌های خانه یا شرکت به اینترنت پر سرعت دسترسی داشته باشند. علاوه‌بر این اگر روتر شما دارای آنتن‌های خارجی است باید به فکر تنظیم آنتن‌های آن باشید به گونه‌ای که اگر آنتن‌های آن در حالت کاملا افقی قرار دارند، آن‌ها را به حالت کاملا عمودی تغییر دهید و یا برعکس. چراکه این روش موجب می‌شود امواج در جهت‌های مختلف دریافت شوند.

کند شدن سرعت اینترنت

گاهی‌اوقات ممکن است سرعت اینترنت به صورت کامل کند باشد و ربطی به نقاط کور در خانه یا شرکت نداشته باشد به گونه‌ای که شما در نزدیکی روتر قرار داشته باشید اما باز هم با مشکل کند بودن سرعت اینترنت روبه‌رو شوید. برای رفع مشکل کند بودن سرعت اینترنت می‌توان راهکارهای متعددی را امتحان کرد اما به شما پیشنهاد می‌کنیم که اول از همه به صورت مستقیم لپ‌تاپ خود را به روتر متصل کرده و سرعت اینترنت خود را با استفاده از وب سایت Speedtest.net بررسی کنید. اگر در این وب سایت مشاهده کردید که سرعت اینترنت شما بالا است اما موقع استفاده به نظر کند می‌رسد به احتمال زیاد مشکل از روتر شماست اما اگر در این وب سایت مشاهده کردید که سرعت اینترنت شما پایین است باید بدانید که مشکل از روتر نیست بلکه مشکل از اتصال اینترنتی است.
دومین راهکار برای رفع مشکل کند بودن سرعت اینترنت این است که سرعت اینترنت در اتصال سیمی به روتر را با اتصال بدون سیم به روتر مقایسه کنید. اگر سرعت اینترنت در اتصال سیمی به روتر خوب بود اما سرعت اینترنت در اتصال بی‌سیم به روتر پایین بود، احتمالا کانال بی‌سیم فعلی بیش از اندازه شلوغ است. در چنین شرایطی باید تنظیمات روتر کانال فعلی را تغییر دهید. درصورتی که از این روش برای حل مشکل کند بودن سرعت اینترنت استفاده کردید اما کمکی به شما نکرد بهتر است به عنوان سومین راهکار، روتر را ریست کنید تا به تنظیمات کارخانه بازگردد و سپس با استفاده از دفترچه راهنمای آن تنظیمات و پیکربندی دقیق آن را انجام دهید. پس از طی این مراحل، مجددا سرعت اینترنت در اتصال سیمی را با سرعت اینترنت در اتصال بی‌سیم مقایسه کنید اگر باز هم همان مشکل وجود داشت و سرعت اینترنت در اتصال بی‌سیم پایین بود به عنوان آخرین راهکار باید یک روتر جدید خریداری کنید اما قبل از آن بهتر است با شرکتی که از آن اینترنت می‌گیرید تماس بگیرید و از آن‌ دلیل کند بودن اینترنت و راه حل را جویا شوید.

عدم اتصال یک دیوایس به شبکه Wi-Fi

در برخی از موارد تمامی دستگاه‌ها به شبکه Wi-Fi وصل هستند و تنها یک دستگاه به شبکه Wi-Fi متصل نمی‌شود. در چنین شرایطی باید Wi-Fi را در دیوایس مورد نظر خاموش کرده و آن را دوباره روشن کنید اگر باز هم مشکل برطرف نشد باید روتر را خاموش کنید و پس از 30 ثانیه روشن کنید. اگر باز هم مشکل برطرف نشد بهتر است شبکه Wi-Fi فعلی را از شبکه‌های اینترنت ذخیره شده در دیوایس مورد نظر پاک کنید و دوباره آن را به لیست شبکه‌های اینترنت در دیوایس خود اضافه کنید و درنهایت اگر باز هم این مشکل برطرف نشد باید روتر را ریستارت کنید تا به تنظیمات کارخانه بازگردد و سپس با استفاده از دفترچه راهنمای روتر، تنظیمات و پیکربندی لازم را بر روی آن انجام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *