از آنجایی که در بسیاری از موارد هدف از نصب دوربین مداربسته در هر مکانی، نظارت بر فضا و حفاظت از آن میباشد، لذا جهت تحقق این هدف نیازمند تصاویری با کیفیت از آن فضا میباشیم که عناصر و سوژهها در آنها به وضوح قابل مشاهده و شناساسیی باشند. یکی از تاثیرگذارترین عوامل بر شکلگیری تصاویر با کیفیت “نور محیط” است. متعادل نبودن نور محیط در بسیاری از فضاها و یا تغییر نور محیط در ساعات مختلف شبانه روز طبیعتا کیفیت تصاویر را دست خوش تغییر خواهد کرد. جهت جبران این معضلات، تکنولوژیهای مختلفی در دوربین های مداربسته به کار گرفته میشود که امروزه اکثر تولیدکنندگان دوربین های مداربسته در محصولات خود آنها را عرضه میکنند.
تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته
اگر دوربین مداربسته را در محلی نصب کنید که لنز دوربین مداربسته رو به منبع نور قرار گرفته باشد (به عنوان مثال دوربین مداربسته روبهروی درب ورودی نصب شده باشد) در این حالت هر سوژهای که وارد فضا شود تیره و تاریک نمایش داده میشود. در این زمان است که تکنولوژی WDR باید دست به کار شود و تصویر را اصلاح کند. این تکنولوژی در نقاطی از تصاویر که تضاد کنتراستی زیادی دارند با متعادلسازی نور سبب تشکیل تصویری واضح میشود.
واحد سنجش WDR ، دسیبل است. هر چه عددی که به آن نسبت داده میشود بزرگتر باشد، نمایانگر عملکرد مناسبتر این تکنولوژی در شرایط نوری نامساعد میباشد. این تکنولوژی هم در دوربین های تحت شبکه (IP) و هم دوربین های آنالوگ بهکار گرفته میشود.
قابلیت BLC در دوربین مداربسته
این تکنولوژی عملکردی مشابه WDR دارد ; یعنی اگر در پس زمینهی سوژهای نور شدیدی وجود داشته باشد و تصویر تشکیل شده از سوژه تیره و تاریک باشد، قابلیت BLC دست بهکار میشود تا تصویر سوژه را بهبود ببخشد.
اما تفاوت قابلیت BLC و WDR چیست؟
BLC قابلیتی نرم افزاری است در حالی که WDR قابلیتی است که نیازمند قطعاتی سختافزاری میباشد. در عملکرد نیز قابلیت WDR قوی تر از قابلیت BLC عمل میکند همچنین قابلیت WDR، قابلیتی گرانتر از قابلیت BLC است.

قابلیت HLC در دوربین مداربسته
این قابلیت همانند قابلیت BLC، قابلیتی دیجیتالی میباشد. تفاوت آن با قابلیت BLC در جابهجایی میان منبع نور و سوژه است ; یعنی اگر سوژهای که در پیش زمینه قرار میگیرد، ساطع کننده نور زیادی باشد (مانند چراغهای خودرو یا یک پروژکتور) میتواند باعث تیره شدن سوژههای دیگر در پس زمینه شود. در این حالت قابلیت HLC نوری که مستقیما تابیده میشود و تصویر را تار میکند کاهش میدهد تا سوژههایی که در اطرافت آن قرار گرفتهاند قابل تشخیص و شناسایی باشند.

در مقاله پیشرو چندی از تکنولوژیهای بهبوددهنده کیفیت تصویر را در شرایطهای نوری متفاوت معرفی کردیم. در مقالات آتی نیز در خصوص سایر تمهیداتی که برای محیطهای ضدنوری اندیشه شدهاست بحث خواهیم کرد. اگر تصاویر دوربین های مداربسته شما کیفیت مطلوبی ندارند میتوانید مسئله را با کارشناسان ما در یکتا سرویس مطرح کنید و بهترین پیشنهادها را دریافت کنید.
بدون دیدگاه