
ویپ - voip
ارتباط تلفنی از طریق اینترنت
خدمات ویپ (VoIP)

خدمات ویپ: از جمله خدمات ارائه شده توسط گروه مهندسی یکتا سرویس میتوان به راهاندازی VoIP با رعایت استانداردهای روز دنیا، یکپارچه سازی سیستم تلفن سازمان روی شبکه IP، برقراری ارتباط شعبههای سازمان، راه اندازی سیستم تماس از راه دور روی گوشی تلفن همراه، ارتقاء سیستم سانترال به IPPBX، برقراری ارتباط فکس VoIP و تهیه، نصب و راهاندازی کارتهای گیتویهای (Gateway) ویپ اشاره کرد.
- خدمات بررسی بستر و محل راهاندازی ویپ (VoIP)
- خدمات مشاوره رایگان ویپ (VoIP)
ویپ (VoIP) چیست ؟
ارتباط تلفنی از طریق اینترنت …

ویپ (VoIP) یا تلفن تحت شبکه (Voice over Internet Protocol) به معنای «انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا» که با نام IP تلفنی نیز از آن یاد میشود، امکان استفاده از اینترنت برای مکالمات تلفنی را فراهم میکند. برخلاف خطوط تلفن سنتی، VoIP از فناوری دیجیتال استفاده میکند و برای این منظور نیازمند یک اتصال Broadband نظیر DSL است.
ویپ یک روش برای تبدیل سیگنالهای آنالوگ صوت به دادههای دیجیتال است که از طریق اینترنت منتقل میشوند. برای این منظور فقط کافی است هزینه ISP را بپردازید. هدف از این کار غلبه گامبهگام بر چالشهایی است که انتقال ترافیک صوتی را بر بستر نه چندان باکیفیت شبکههای محلی با خطر روبهرو میسازد.
از اینرو پیمودن این مسیر، لازمه تضمین موفقیت پروژههای VoIP سازمانی است. مکالمات تلفنی مبتنی بر IP، تفاوتهای بنیادینی با ارتباطات داده دارند و کیفیت این مکالمات ارتباط تنگاتنگی با کارایی شبکه دارد. بهطوریکه هرگونه تاخیر در تبادلات سطح شبکه، افت کیفیت محسوسی را به همراه خواهد داشت. التزام مدیران شبکه به ارتقای کارایی LAN، خطوط و تجهیزات دسترسی به شبکه گسترده و بهکارگیری ابزارهای مدیریت و کنترل کیفیت، شرط موفقیت پروژههای ویپ است.
- سیستم مدیریت نرم افزاری
- عدم نیاز به سیم کشی
- کاهش هزینه تلفن
مزایای استفاده از VoIP چیست؟
در زمان استفاده از خطوط مخابرات (PSTN)، کاربران عملا هزینه زمان استفاده شده توسط شرکتی که مدیریت خط PSTN را برعهده دارد، پرداخت میکنند و هر اندازه که بیشتر با تلفن صحبت کنند هزینه بیشتری را نیز باید پرداخت نمایند. علاوه بر این، با یک خط تلفن مخابرات نمیتوان به طور همزمان با بیش از یک نفر گفتگو کرد.
اما در فناوری ویپ (VoIP) می توان در هر زمان و با هر شخصی گفتگو کرد. کافی است که در آن مقطع زمانی نیز سایر افرادی که شما میخواهید با آنان گفتگو کنید نیز به اینترنت متصل باشند. مکالمه برقرار شده از طریق ویپ میتواند تا زمان دلخواه (مستقل از هزینههای مربوطه) ادامه یابد. علاوه بر این، امکان گفتگو با چند نفر در یک زمان وجود دارد.
علاوه بر آن در زمان گفتگو با سایر افراد از طریق VoIP، امکان اشتراک گذاری دادههایی نظیر عکسها، نمودارها و تصاویر ویدیویی نیز وجود دارد.
- امکان انتقال چندین مکالمه همزمان روی یک خط تلفن و کاهش هزینه بر اساس کاهش طول زمان مکالمه یکی از مزایای VoIP نسبت به PSTN است.
- در صورت استفاده از VoIP تمام تماسهای داخلی یک سازمان، حتی اگر در چندین شهر یا کشور باشند رایگان خواهد بود
- تماسهای تلفنی برقرار شده از طریق سیستمهای VoIP دارای امنیت خیلی بالاتری نسبت به تماسهای برقرار شده از طریق سیستمهای PSTN هستند
- در صورت وجود یک شبکه کابلی آماده پیش از راهاندازی سیستم VoIP، نیازی به کابل کشی مجدد نخواهد بود
- امکان انتقال تصویر و تماس تصویری از طریق سیستمهای VoIP و کیفیت صدای بسیار بهتر نسبت به سیستمهای PSTN
- استریکس
- Telephony Card
- SOFTPHONE
- ایزابل
- (Gateway (FXO
- (Gateway (FXS
- FreePBX
- IPPHONE
- VoIP Distribution
پروتکل های پرکاربرد عبارتند از
- SIP Protocol
- IAX2 Protocol
- RTP Protocol
- RTP Real-time Transport Protocol
- H.323
- (MGCP (Media Gateway Control Protocol
نمونه ای کدک های صوت و تصویر
- کدک GSM
- کدک G.721
- کدک G.711
- کدک H.320 و H.323
- کدک های G.722 و G.722,1
- کدک های G.723 و G.723,1