مزایای مجازیسازی دسکتاپ

قبل از مطرح شدن تکنولوژی مجازیسازی دسکتاپ در شبکههای کامپیوتری، به دلیل نبودن مدیریت مرکزی در شبکه، درصورت بروز اختلال در یکی از سیستمهای کلاینت یا خراب شدن آن نه تنها تمامی دادهها و اطلاعاتی که بر روی آن قرار داشتند از بین میرفتند بلکه مدیر شبکه مجبور بود در صورت تعمیرناپذیری آن سیستم، یک سیستم جدید را با میزان CPU و RAM مشخصی جایگزین آن سیستم بکند از اینرو ممکن بود میزان RAM و CPU سیستم جدید برای فعالیتها و دادههای کاربر آن، خیلی زیاد یا خیلی کم باشد بنابراین مشکلات زیادی ایجاد میشد و مدیریت چنین شبکه کامپیوتری واقعا سخت میشد.
اما اکنون به لطف تکنولوژی مجازیسازی دسکتاپ، مدیریت مرکزی شبکه امکانپذیر شده است به گونهای که مدیران شبکه با استفاده از این تکنولوژی دیگر مجبور نیستند سیستمی با میزان RAM و CPU مشخص خریداری کنند تا پس از آن با مشکلات زیادی در شبکه دست و پنجه نرم کنند چراکه با استفاده از این تکنولوژی تمامی اطلاعات و دادههای تمامی سیستمهای کلاینت بر روی سرور ذخیره میشود و میزان قابل توجهی از RAM و CPU سرور به سیستمهای کلاینت اختصاص پیدا میکند از اینرو در صورت خرابی هر یک از سیستمهای کلاینت هیچ یک از دادهها و اطلاعات از بین نخواهند رفت چرا که همه آنها بر روی سیستم سرور ذخیره شدهاند و از طرفی میزان افزایش یا کاهش RAM و CPU اختصاص داده شده از روی سرور به کلاینتها خیلی آسانتر خواهد بود و دیگر نیازی به صرف هزینههای بالا در شبکه نیست.
از همه مهمتر مدیران شبکه با استفاده از تکنولوژی مجازیسازی دسکتاپ هیچ محدودیتی برای مدیریت کاربران شبکه نخواهند داشت. چراکه میتوانند با استفاده از سرور بر روی تمامی سیستمهای کلاینت نظارت داشته باشند و تدابیر امنیتی سطح بالایی را بر روی سرور و کلاینتها اعمال کنند. یکی از این تدابیر امنیتی مرحله احراز هویت است که مدیران شبکه میتوانند این مرحله را سختتر کنند تا امنیت داده و اطلاعات موجود بر روی سرور را افزایش دهند. از اینرو زمانی که داخل شرکت یا سازمانی که در آن کار میکنید حضور نداشته باشید و بخواهید با یکی از دیوایسهای هوشمند خود مانند موبایل وارد دسکتاپ مجازی خود شوید باید اطلاعات کاربری خود را نظیر نام کاربری و رمز عبور را به طور صحیح وارد کنید تا پس از تایید این اطلاعات بتوانید به دسکتاپ مجازی خود دسترسی پیدا کنید. البته مدیران شبکه محدودیتهایی را در زمینه دسترسی به دادهها و اطلاعاتی که بر روی سرور ذخیره شدهاند اعمال میکنند تا کاربران شبکه نتوانند از اطلاعات آن مجموعه و شرکت که بر روی سرور قرار دارد سوء استفاده کنند.
جالب است بدانید که در حال حاضر به لطف تکنولوژی دسکتاپ مجازی، 29 درصد از نیروی کار جهانی از راه دور در شرکتها و سازمانها بزرگ در حال فعالیت هستند.
بدون دیدگاه